Cart

Back

Rome 2022-11-29

De Trevifontein is de grootste en bekendste fontein van Rome. De fontein is circa 26 meter hoog en ongeveer 22 meter breed. Zij is gelegen aan het Piazza di Trevi. De fontein is gebouwd in opdracht van paus Clemens XII.

Het Sint-Pietersplein is een plein in Vaticaanstad. De Sint-Pietersbasiliek bevindt zich aan het plein. Het is ontworpen in opdracht van Paus Alexander VII door Gian Lorenzo Bernini, die daarbij gebruikgemaakt heeft van een klassieke stijl als een platform gecombineerd met barokke stijlelemente.

De Vaticaanse Musea (Italiaans: I Musei Vaticani) is een groep musea in de Apostolische Paleizen waarin de kunstschatten van het Vaticaan te bezichtigen zijn. Deze collectie is in de loop der eeuwen ontstaan doordat pausen kunstwerken aankochten, lieten vervaardigen of veroverden.

De Bramante Trap (of Giuseppe Momo's Staircase) is een beroemde monumentale allegorische dubbele helix wenteltrap uit de Vaticaanse Musea van Rome in Italië, gemaakt in 1932 door de Italiaanse architect Giuseppe Momo, onder het pontificaat van paus Pius XI. Hiermee kun je de musea verlaten door naar beneden te gaan. De balustrade rond de helling is van sierlijk bewerkt metaal. Een luifel boven biedt het nodige licht om de trap te verlichten. De trap ligt aan het einde van het bezoek aan het museum en alle bezoekers vertrekken via deze route.

woensdag 07 december 2022